• Dansk
 • Svenska
 • Norsk Bokmål
 • English
 • VM Tarm a/s bevilliget 2 mio. kr. til udvikling af Fremtidens Tanktrailer

  April 2013

  I dag fokuseres der meget på at reducere miljøpåvirkningen fra lastbiler på landevejene. Et forhold, som særligt gør sig gældende for at kunne reducere brændstofforbruget, er lastbilens og trailerens egenvægt. 

  VM Tarm ønsker at gå forrest i udviklingen og vil derfor udvikle fremtidens tanktrailer, hvor egenvægten på traileren reduceres og nyttelasten øges. 
  Derfor har VM Tarm fået bevilliget 2 mio. kr. af Miljøstyrelsen til udviklingsprojektet. 

  En mindre egenvægt giver en større nyttelast, så den samme lastbil kan transportere mere. Med bare 5% højere udnyttet nyttelast vil hver tyvende lastbil blive overflødig, hvilket reducerer brændstofforbruget og den totale miljøbelastning. 

  ”Formålet med projektet er at give markedet økonomiske og miljømæssige fordele ved at bygge lettere tanktrailere. Det er samtidig også vigtigt for os, at det bliver attraktivt for transportører og vognmænd, da de opnår en økonomisk fordel ved at kunne flytte mere med samme ressourcer,” siger Brian M. Andersen, tidligere teknisk chef hos VM Tarm, som er meget glad for tilskuddet fra Miljøstyrelsen. 

  Projektet løber over et år og vi forventer, at der afslutningsvis kan præsenteres en prototype, som skal godkendes og testes i brug. 

  Bred produktpalette
  Vi har fokus på udviklingen og med kunden i fokus konstruerer og producerer vi konkurrencedygtige tanker af høj kvalitet, lav egenvægt og lang levetid til primært 5 segmenter.