• Dansk
 • Svenska
 • Norsk Bokmål
 • English
 • VM Tarm a/s presenterar Framtidens Tanktrailer

  Mars 2014

  Vi har det senaste året arbetat intensivt med att utveckla Framtidens Tanktrailer och är nu redo att presentera vår prototyp den 11 april 2014.

  Projektet, som har fått ekonomiskt stöd från Miljöstyrelsen, har haft stort fokus på att minska tanktrailerns egenvikt och i motsvarande utsträckning öka nyttolasten.

  ”Projektet har varit en stor framgång, men har också inneburit utmaningar under resans gång. Resultatet lever upp till våra förväntningar, och vi ser nu med glädje fram mot att kunna presentera resultatet den 11 april 2014”, säger Brian M. Andersen, förre teknisk chef hos VM Tarm a/s. ”Med vår prototyp visar vi bland annat upp användning av nya material som tidigare endast har använts i mycket begränsad omfattning inom landsvägstransporter.”

  Under projektets gång har VM Tarm a/s fått stöd från en lång rad samarbetspartners, däribland SAF Danmark, Volvo ved Autohuset Vestergaard och SSAB (Svensk Stål AB), som också kommer att närvara under presentationen.


  Kontakt

  Sune Boelskifte

  Teknisk chef

  +45 99 48 33 39
  sb@vmtarm.dk