• Dansk
 • Svenska
 • Norsk Bokmål
 • English
 • Framtidens tanktrailer är 28% lättare

  April 2014

  Fredagen den 11 april 2014 presenterade VM Tarm a/s sitt förslag till Framtidens Tanktrailer – en fyraxlad trycktank på 41 500 liter fördelat på 3 kammare med möjlighet till dellaster i alla kamrarna.

  Tanktrailern är betydligt lättare än konkurrenternas eftersom den har viktoptimerats på alla punkter till en egenvikt på endast 6 800 kg.

  ”Projektet hade från början som mål en viktreducering på 15 %, men resultatet på 28 % och möjligheten till en nyttolast på över 40 ton med nuvarande viktgräns på totalt 54 ton ligger högt över våra förväntningar”, säger den förre tekniske chefen Brian M. Andersen, som fortsätter: ”Projektet är resultatet av vår tydliga målsättning att vara en marknadsledande leverantör av tankvagnar som bygger på framtidssäkrade lösningar med hög kvalitet.”

  Framtidens Tanktrailer kommer framöver att få prova på det hårda livet på landsvägarna. Dragfordon blir en ny Volvo FH, som ställs till förfogande av Autohuset Vestergaard.
  Kontakt

  Sune Boelskifte

  Tekniske chef

  +45 99 48 33 39
  sb@vmtarm.dk