• Dansk
 • Svenska
 • Norsk Bokmål
 • English
 • Framtidens Tanktrailer bidrar fortfarande till utvecklingen inom viktoptimering

  Januari 2017

  2014 tillverkade VM Tarm a/s Framtidens Tanktrailer, som var resultatet av ett utvecklingsprogram med offentligt stöd som fokuserade på att minska tanktrailerns egenvikt. Läs om Framtidens Tanktrailer här.

  Framtidens Tanktrailer transporterar dagligen mjölk åt Arla Foods i Danmark och har nu kört cirka en halv miljon kilometer. Vi har just haft den inne för besiktning, helt utan anmärkningar. Tanktrailern håller alltså, även om dimensionerna ligger precis på gränsen för vad vi trodde var möjligt.

  VM Tarm a/s arbetar fortfarande mycket med att utveckla viktoptimeringen. Vi har bland annat börjat experimentera med att tillverka tankar i duplexstål. Detta är ett höghållfast stål som gör att vi kan minska godsets tjocklek med ½–1 mm.

  För tillfället håller vi på att tillverka det första vagntåget för insamling av mjölk i duplexstål. Vagntåget ska levereras i februari 2017.

  Om du behöver en tankvagn med låg egenvikt eller vill ha ytterligare information är du välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning på tel.: 97 37 16 44 eller info@vmtarm.dk.