• Dansk
 • Svenska
 • Norsk Bokmål
 • English
 • Tankbiler og bærekraft

  September 2020

  Hos VM Tarm a / s prøver vi kontinuerlig å redusere vår innvirkning på miljø og klima. Vi jobber innen en rekke områder:


  Nesten CO2-nøytral produksjon
  Fjernvarmen vår produseres på sol og biomasse. Og ved å kjøpe såkalte grønne sertifikater, sørger vi for at strøm og gass produseres fra fornybare energikilder tilsvarende selskapets totale strøm og gassforbruk. Vår produksjon er dermed CO2-nøytral.

  Grønn transport
  Våre lastebiler og varebiler kjører på 100% HVO biodiesel, og reduserer dermed CO2-utslipp med opptil 90%. Gaffeltrucker og flere av våre personbiler er elektriske. Og våre ansatte får en økonomisk bonus hvis de sykler eller går på jobb i stedet for å kjøre bil.


  Energioptimalisering
  Det arbeides kontinuerlig med å redusere energiforbruket. For eksempel resirkuleres 90% av varmen i luften fra utvinningen i produksjonshallene, og vi bruker LED-lys til belysning.


  Gjenvinning av avfall
  Vi gjør en stor innsats for å sortere avfall og restprodukter, og konsulterer jevnlig med eksperter om muligheten for å sende enda flere avfallsfraksjoner til gjenvinning. Vårt foreløpige mål er å helt unngå å sende avfall til deponi, noe som nesten har lykkes. En stor del av vårt metallskrot kjøpes av Teknisk skole og brukes dermed til utdanning.


  Avfallsreduksjon
  Vi strever for å redusere avfallsmengdene våre. Vi har dermed avskaffet all engangstjeneste, og vi har byttet ut fysiske manualer med digital, noe som sparer miljøet mange tusen sider papir i året. I tillegg ber vi leverandørene våre om å bruke et minimum av emballasje.


  Vektoptimalisering
  For mange år siden begynte vi å jobbe intenst med vektoptimalisering, bl.a. i forbindelse med Tanker of the Future-traileren, som Miljødirektoratet ga oss støtte til. I dag produserer vi de letteste tankskipene på markedet. På denne måten hjelper vi transportnæringen med å redusere forbruket av diesel og de medfølgende CO2-utslippene.


  Bærekraftig selskapspensjon
  Våre funksjonærer får tilbud om å plassere pensjonssparingen i bærekraftige verdipapirer.


  Tilpasset er bærekraftig
  Vi lager tilpassede løsninger som er skreddersydd etter kundens spesifikke arbeidsforhold. Dette gjør arbeidet mer effektivt og unngår sløsing med ressurser. I tillegg unngår man å bruke ressurser på å produsere funksjoner som ikke brukes.


  Reparasjon og vedlikehold
  En stor og voksende del av virksomheten vår er reparasjon og service. Dette passer inn i fremtiden der vi trenger å ta mer vare på ressursene. Hvis det er mulig å reparere et skadet tankskip i stedet for å kaste det, anbefaler vi alltid dette.


  Rustfritt stål – et bærekraftig materiale
  De fleste av våre tanker, understell og komponenter er laget av rustfritt / syrefast stål. Det er et bærekraftig valg. Hvis rustfritt stål behandles riktig, kan det i prinsippet vare evig. Rustfast skrap kan også resirkuleres 100%, og kvaliteten bevares under gjenvinning.