CO2- og energiregnskab 2022-23

​Vi har på VM Tarm a/s netop fået lavet CO2- og energiregnskab for det forgangne regnskabsår.


Først den gode nyhed:

- Over en årrække er vores generelle energiforbrug faldet med ca. 19%, selvom produktionsarealet er steget med ca. 33%, og produktionsaktiviteten er steget med ca. 23%. Det er da ikke så dårligt!


Og så den dårlige nyhed:

- Selvom vores CO2-udledning stadig er meget lav (nemlig ca. 180 ton/år vs ca. 590 ton/år for nogle få år siden), er vores produktion ikke længere officielt CO2-neutral.


Det sidste skyldes, at vi ikke længere bruger HVO-biodiesel i vores tilbageværende dieselbiler (lastbiler og varevogne). Og hvorfor gør vi så ikke det? 

Af to grunde:

  • HVO er simpelthen blevet for dyr.
  • En række eksperter har påpeget, at HVO slet ikke er særligt bæredygtigt, og at det faktisk er bedre for klimaet og miljøet at køre på almindelig diesel. Ikke desto mindre betragtes HVO stadig officielt som CO2-neutral, og det burde man fra politisk hold sætter en stopper for. Men det er anden diskussion.

Læs hele rapporten her.


Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du har mulighed for løbende at modtage nyt fra VM Tarm a/s. Det eneste du skal gøre er at tilmelde dig vores nyhedsbrev, ved at udfylde nedenstående felter. Så er du sikret den sidste nye viden, direkte sendt til din mail.

Tilmeld dig her

​Kontakt os

​​Tværvej 25, 6880 Tarm

Klik her for rutevejledning

Telefon:  +45 97 37 16 44

E-mail: info@vmtarm.dk

CVR: 11784879

Åbningstider

Mandag - torsdag

07.00 - 16.00

Fredag

07.00 - 13.00

Lørdag og søndag

Lukket

VM Tarm a/s

​VM Tarm a/s bygger kundetilpassede tankvogne af rustfast stål og aluminium. Vores vigtigste værdier er kvalitet, service og bæredygtighed.

Vi har 60 års erfaring

og bygger ca. 300 tankvogne om året.