FAQ om røgfri arbejdstid på VM Tarm

Hvad indebærer røgfri arbejdstid?

Røgfri arbejdstid betyder, at der ikke må ryges (eller anvendes andre røg- eller nikotinprodukter, som ikke er medicinsk behandling):

-​ I arbejdstiden.

-​ Rygning i pauserne må kun foregå på det afmærkede område. Gælder også gæster.

- ​I firmaets køretøjer.

- Når man repræsenterer virksomheden (fx på rejser og messer).

Hvorfor indføres røgfri arbejdstid?

Røgfri arbejdstid indføres, for at der ikke skal være et miljø omkring rygning. Når medarbejdere er sammen om at ryge, påvirker de nemt andre til at begynde at ryge. Samtidig er det nemmere at holde op med at ryge, hvis der på arbejdspladsen ikke er et miljø omkring rygning.

Kan virksomheden tillade sig at blande sig i medarbejdernes egne livsstilsvalg på denne måde?

I forvejen kan virksomheden ikke undgå at påvirke medarbejdernes livsstil. Fx inspirerer det til rygning, når der er et miljø omkring rygning. Samtidig påvirker den aggressive tobaksindustri især de unge med nye nikotinprodukter og diverse skjult markedsføring. På VM Tarm vil vi omvendt gerne påvirke medarbejderne i en mere sund retning, og det er ikke et større indgreb i den personlige frihed end den påvirkning, der i forvejen findes. Tværtimod giver vi ikke-rygere og eks-rygere frihed til ikke at blive fristet.

Gælder forbuddet også fx e-cigaretter og snus?

Røgfri arbejdstid betyder arbejdstid uden brug af røg- og nikotinprodukter, der ikke er medicinsk behandling. Dvs. også snus, e-cigaretter osv., men ikke fx nikotinplaster.

Hvornår indføres røgfri arbejdstid?

Røgfri arbejdstid indføres den 1. september 2023. Det gøres samtidig med en række andre virksomheder i kommunen. Samlet har virksomhederne over 1700 medarbejdere. Projektet støttes af Kommunen og Kræftens Bekæmpelse.

Hvem har besluttet, at der skal indføres røgfri arbejdstid?

Ledelsen har taget beslutningen om at indføre røgfri arbejdstid. Samarbejdsudvalget har været inddraget i beslutningsprocessen og i udarbejdelsen af rygepolitikken.

Hvorfor forbyder vi ikke også slik og kage? Det er også usundt.

Rygning er den suverænt mest dødelige forebyggelige sundhedsfaktor. Der er meget færre, der dør af fx forkert kost.

Gælder forbuddet også i de selvbetalte pauser?

Principielt kan vi ikke forbyde rygning i selvbetalte pauser. Rygning i pauserne må kun foregå på det afmærkede område. Vi opfordrer dog stærkt til, at rygning også undgås i de selvbetalte pauser. Vi håber generelt, at medarbejderne vil støtte op om dette projekt, da det er en mulighed for at bidrage til en positiv samfundsudvikling.

Hvem har ansvaret for, at reglerne overholdes?

Det er altid ledelsen i den enkelte afdeling, der har ansvaret for, at regler overholdes. Vi har tillid til, at medarbejderne overholder den nye rygepolitik. Røgfri arbejdstid sanktioneres på samme måde som de øvrige personalemæssige regler.

Hvor finder jeg virksomhedens rygepolitik?

Rygepolitikken finder man i medarbejderhåndbogen, som ligger i print i kantinen. For flere informationer kan du altid kontakte info@vmtarm.dk

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du har mulighed for løbende at modtage nyt fra VM Tarm a/s. Det eneste du skal gøre er at tilmelde dig vores nyhedsbrev, ved at udfylde nedenstående felter. Så er du sikret den sidste nye viden, direkte sendt til din mail.

Tilmeld dig her

​Kontakt os

​​Tværvej 25, 6880 Tarm

Klik her for rutevejledning

Telefon:  +45 97 37 16 44

E-mail: info@vmtarm.dk

CVR: 11784879

Åbningstider

Mandag - torsdag

07.00 - 16.00

Fredag

07.00 - 13.00

Lørdag og søndag

Lukket

VM Tarm a/s

​VM Tarm a/s bygger kundetilpassede tankvogne af rustfast stål og aluminium. Vores vigtigste værdier er kvalitet, service og bæredygtighed.

Vi har 60 års erfaring

og bygger ca. 300 tankvogne om året.